17/1/2016: Στις εκλογές του Σ.Π.Ε.Φ.

ΚΩΣΤΑΣ ΓΙΩΤΑΚΟΣ

Ο ΣΥΝΔEΣΜΟΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ Σ.Π.Ε.Φ.

Στη Γενική Συνέλευση - Εκλογές του Σ.Π.Ε.Φ. που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 17/1, παρευρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό, ο Γραμματέας του Π.Σ.Α.Φ. Κώστας Γιωτάκος και ο εκπρόσωπος Αττικής Βαγγέλης Καραγιάννης.

ΚΩΣΤΑΣ ΓΙΩΤΑΚΟΣΟ Κώστας Γιωτάκος, είπε -μεταξύ άλλων- στο σύντομο χαιρετισμό:
Οι σχέσεις του Συνδέσμου μας με τον ΣΠΕΦ σφυρηλατήθηκαν στο πέρασμα του χρόνου, μέσα από δυσκολίες αλλά ακόμα και αντιπαλότητες.
Σήμερα, έχοντας προτάξει τα κοινά σημεία -που είναι και τα περισσότερα- συνεργαζόμαστε με τον ΣΠΕΦ, σε ένα χώρο (τα φωτοβολταϊκά), όπου σε πολλές περιπτώσεις, οι μύθοι που καλλιεργούνται (κυρίως σε ανθρώπους που δεν γνωρίζουν το χώρο)  έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την πραγματικότητα.
Οι μύθοι μάλιστα, φτάνουν σε σημείο, πολλές φορές να θεωρούνται τα φωτοβολταϊκά  ως ο ...βολικός σωτήρας καταστάσεων, που είναι άσχετες με αυτά. Πιο πρόσφατο παράδειγμα των παραπάνω, είναι η επιβολή του “Τέλους Διακοψιμότητας”.
Ένας χαρακτηριστικός αριθμός, που αποδεικνύει ότι η εμπλοκή ενός μεσαίου παραγωγού με τα φωτοβολταϊκά, δεν ήταν τόσο εύκολη, όσο ενδεχομένως πιστεύει μια μερίδα του κόσμου, είναι και ο παρακάτω: Από τα 8.500 αιτήματα αγροτών που ενέκρινε ο ΔΕΔΔΗΕ, μόλις 2.500 χιλιάδες αγρότες προχώρησαν και πραγματοποίησαν την επένδυση.  
Εάν θα έπρεπε να χρησιμοποιήσω μία φράση για να χαρακτηρίσω τη διαδρομή του ΣΠΕΦ, αυτή θα ήταν το: “Πρόκειται για ένα σοβαρό σύλλογο”.
Και ενώ, θα έπρεπε η σοβαρότητα, να είναι το πρώτο προαπαιτούμενο για την παρουσία και δράση ενός συλλόγου, δυστυχώς και στο δικό μας χώρο ο πλεονασμός των φωνών, δημιουργεί σύγχυση και στους παραγωγούς αλλά και στους άμεσα εμπλεκόμενους παράγοντες.
Εύχομαι και στο νέο Δ.Σ. του Σ.Π.Ε.Φ., να συνεχίσει με την ίδια σοβαρότητα και δυναμική την προσπάθεια  που γίνεται από το 2009 και ο Π.Σ.Α.Φ. θα είναι πάντα ανοικτός για συνεργασία και υποστήριξη, σε οποιοδήποτε θέμα κινείται μέσα στα πλαίσια της λογικής και της ηθικής.

Σ.Π.Ε.Φ.

ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Σ.Π.Ε.Φ.

Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση ΣΠΕΦ – Αποτελέσματα Αρχαιρεσιών

Την Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016 διεξήχθη η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά (ΣΠΕΦ) μαζί με αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου.  

Στην Γ.Σ. παρέστη ο Πρόεδρος του ΛΑΓΗΕ κος Αναστάσιος Γκαρής, ο οποίος κατόπιν της εισαγωγικής ομιλίας – χαιρετισμού του απήντησε σε σειρά επίκαιρων ερωτήσεων από το ακροατήριο σχετικά με το φλέγον θέμα των πληρωμών των παραγωγών και των υπερημεριών που αυξάνονται παρά την θεαματική βελτίωση της λογιστικής εικόνας του Ειδικού Λογαριασμού ΑΠΕ.  

Το παρόν κατόπιν πρόσκλησης προς την διοίκηση Πανελληνίου Συνδέσμου Αγροτικών Φωτοβολταϊκών (ΠΣΑΦ) έδωσε ο Γεν. Γραμματέας του συνδέσμου κος Κώστας Γιωτάκος ο οποίος στον χαιρετισμό του προσδιόρισε με επιτυχία την συνεργασία και συμπόρευση που μπορεί να υπάρξει μεταξύ αληθινών ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΟΥΜΑΚΗΣσυνδέσμων με πραγματική νομιμοποίηση, οργάνωση και εκπροσώπηση όπως είναι ο ΣΠΕΦ και ο ΠΣΑΦ.  
 
Στην συνέχεια το βήμα πήρε ο Πρόεδρος του ΣΠΕΦ κος Στέλιος Λουμάκης με την κεντρική παρουσίαση-απολογισμό των πεπραγμένων (επισυνάπτεται) με κεντρικό άξονα την τεχνοκρατική ανάλυση των δεδομένων της αγοράς και των μεταρρυθμίσεων που έγιναν αλλά και όσων επί του παρόντος προωθούνται.

Στο Β’ μέρος της Γ.Σ. διεξήχθησαν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του 4ου ΔΣ του ΣΠΕΦ.  Τα επίσημα αποτελέσματα κατά σειρά εκλογής έχουν ως εξής:

Σύνθεση νέου Διοικητικού Συμβουλίου
Λουμάκης Στυλιανός
Αγγελοπούλου Όλγα
Τζιαννίνη Ευγενία
Σαμαράς Γιώργος
Λαλιώτης Λουκάς
Σιαμίδης Μιχαήλ
Δοντάς Ευριπίδης
Δρόσος Γιώργος  
Τσούμας Κωνσταντίνος

Αναπληρωματικά Μέλη Δ.Σ.
Χρονόπουλος Κωνσταντίνος
Κύρου Κωνσταντίνος
Βούλγαρης Κωνσταντίνος

Η σύνθεση του νέου Δ.Σ. συνδυάζει και αντικατοπτρίζει την επιβράβευση και εμπιστοσύνη των παραγωγών-μελών στα πρόσωπα της προηγούμενης διοίκησης που επανεκλέχθηκαν καθώς και την απαραίτητη ανανέωση με ένα νέο μέλος.  Η ύπαρξη τέλος επαρκούς αριθμού υποψηφίων αναδεικνύει την αναγνωρισιμότητα και δυναμική του Συνδέσμου ως του κατεξοχήν επιστημονικού και επιχειρηματικού φορέα εκπροσώπησης των επαγγελματιών ηλεκτροπαραγωγών από φωτοβολταϊκά Πανελλαδικά.  Το νέο Δ.Σ. θα συνεδριάσει σύμφωνα με το καταστατικό τις προσεχείς ημέρες ώστε να συγκροτηθεί σε σώμα.