14/1/2017: Στο Νομό Πέλλας

ΣΕΙΣΜΟΣ
Ισχυρή σεισμική δόνηση με σαρωτικές διαστάσεις έλαβε χώρα στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας.  
Η δόνηση που ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτου και διήρκησε 4 ολόκληρες ώρες, είχε ως επίκεντρο την Δημοτική Κοινότητα Πέλλας, ωστόσο προκαλεί ανεπανόρθωτα θετικές εξελίξεις σε ένα μεγάλο κομμάτι αγροτών της Βορείου Ελλάδας.

Στην εκδήλωση του Συνδέσμου, υπήρξε σαρωτική προσέλευση νοικοκυραίων αγροτών που ενημερώθηκαν ασκαρδαμυκτί, για αγροτικά προγράμματα και γενικότερα αγροτικά θέματα.
Θα μπορούσαμε δε να συγκρίνουμε την προσέλευση με τις κεντρικές Γενικές Συνελεύσεις του Συνδέσμου.
Είναι χαρακτηριστικό ότι πάνω από το 70% του ακροατηρίου, αποτελούνταν από "μη Μέλη" του Συνδέσμου, που εντάχθηκαν άρδην στις τάξεις του, δημιουργώντας με νέα δυναμική με ...απρόβλεπτες εξελίξεις!

ΠΕΛΛΑ
ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ VIDEO ΛΕΕΙ ΨΕΜΑΤΑ
Ακόμα και το video αδυνατεί να αποδώσει την ακριβή εικόνα προσέλευσης του κόσμου, στην αγροτική εκδήλωση του Συνδέσμου στις 14/1 στην Πέλλα.

Και αυτό, επειδή καθ' όλη τη διάρκεια, υπήρχαν αγρότες που "πηγαινοερχόταν" στον προθάλαμο, όπου υπήρχε η Γραμματειακή Υποστήριξη.

Μιλάμε δηλαδή, για μια ογκοδέστατη κοσμοσυρροή, σε καιρούς που έχουν εκπέσει οι αξίες και η αίγλη των μαζικών συμμετοχών...

ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ
Η συντριπτική πλειοψηφία των Μελών του Δ.Σ. ήταν παρούσα, και μάλιστα ακολούθησε και το προγραμματισμένο Διοικητικό Συμβούλιο, στο οποίο θα αναφερθούμε.
  • Ο Σάββας Κουτσοκώστας (αντιπρόεδρος Π.Σ.Α.Θ.) άνοιξε τον κύκλο ομιλιών, ενώ στο πάνελ βρέθηκαν οι Κώστας Σπανούλης, Κώστας Γιωτάκος, Γιώργος Μαχάς,  και ο φοροτεχνικός Γιάννης Κεχαγάς ο οποίος -με τη βοήθεια πινάκων- ανέλυσε το φορολογικό.  
  • Ο Δήμαρχος Γιαννιτσών κ. Στάμκος, έδωσε το παρών και απηύθυνε χαιρετισμό.
  • Ο υπεύθυνος του χαρτοφυλακίου των Α.Π.Ε. κ. Κώστας Τσολακίδης απηύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους της Interamerican, με την οποία -ως γνωστό- ο Σύνδεσμος διατηρεί μια έντιμη συνεργασία που βρίσκεται ήδη στο 2ο έτος της.
Η ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ
Στην τετράωρη ανάλυση και συζήτηση έγιναν εκτενείς αναφορές στο φορο/ασφαλιστικό των αγροτών, στο πρόγραμμα μείωσης ρύπανσης νερού όπου -πλέον- εντάσσεται το 75% της χώρας, το Net Metering καθώς και δεκάδες άλλα θέματα που προέκυψαν από το ακροατήριο

Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ

Ο Βασίλης Στεργιούλας (Πρόεδρος της Δ.Κ. Πέλλας), ο φοροτεχνικός Γιάννης Κεχαγιάς, οι Μανώλης Ίμπας και Λευτέρης Κατσαβός (Μέλη) έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, για την διοργάνωση μιας εκδήλωσης που ξεπέρασε τις προσδοκίες.

Η ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ AFO.GR

Οι φωτογραφίες και το video -όπως είπαμε και στην εισαγωγή- δεν "λένε" όλη τη αλήθεια, για δύο λόγους:

1. Οι συνολικοί παρευρισκόμενοι ήταν αρκετά περισσότεροι, και οι φωτογραφίες δεν μπορούν να "αποδώσουν" το "μπες/βγες" από την αίθουσα.

2. Η προσήλωση και το γενικότερο ποιοτικό επίπεδο που αυτοεπιβλήθηκε, επίσης δεν μπορεί να αποτυπωθεί στις φωτογραφίες.

Στο δια ταύτα: Η συγκέντρωση του Σαββάτου, αποτυπώνει εύγλωττα, το επίπεδο και τις ανησυχίες νοικοκυραίων αγροτών της Μακεδονίας, όπου έδωσαν το παρών άνθρωποι από: Πέλλα, Ημαθία, Κιλκίς, Πιερία, Φλώρινα και δεκάδες χωριά της Θεσσαλονίκης
 
Παράλληλα, οι εκατοντάδες άνθρωποι που ίδρυσαν, εντάχθηκαν, ακολούθησαν, στήριξαν και πόνεσαν το Σύνδεσμο, θα πρέπει να εμπεδώσουν πλήρως (και ασκαρδαμυκτί!), ότι η (δεδομένη πλέον) συσσώρευση Μελών, ουδόλως θα αλλοιώσει την φιλοσοφία και τους κανόνες που τα ίδια αυτά Μέλη είτε δημιούργησαν είτε αποδέχτηκαν

Ο Σύνδεσμος έχει ήδη χαράξει μία κρυστάλλινη ευθεία πορεία, χωρίς τεθλασμένες αποκλείσεις, διότι -σε αντίθεση με την Ελληνική πρακτική- η πορεία αυτή δεν συνυπολογίζει το (περιβόητο) "πολιτικό κόστος", διότι απλώς δεν υπάρχει
Χαρακτηριστές φωτογραφίες από την αγροτική εκδήλωση της 14/1/2017 -


ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Το απόγευμα του Σαββάτου, μετά την ανοικτή συγκέντρωση ακολούθησε Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο έγινε στη Χαλκηδόνα στο ξενοδοχείο "Maison" με την παρουσία του 75% των Μελών του Δ.Σ.
Οι αποφάσεις που λήφθηκαν (όλες με την απόλυτη πλειοψηφία επί της αρχικής εισήγησης) είναι οι εξής:

1. Εγκρίθηκε ο οικονομικός απολογισμός του Συνδέσμου.

2. Αποφασίστηκε η ίδρυση και λειτουργία δύο γραφείων: Ένα με έδρα την Καρδίτσα και προοπτική έναρξης λειτουργίας μέσα στον Φλεβάρη και ένα στην Αθήνα, με προπτική έναρξης λειτουργίας μέχρι τον Απρίλιο.

3. Ορίσθηκε ως αντιπρόσωπος του Ν. Πέλλας και σύμφωνα με όσα ορίζονται στο Καταστατικό, ο Θεόδωρος Νέλλας

4. Εξουσιοδοτήθηκαν τα Μέλη του Δ.Σ. Κ. Σπανούλης, Κ. Γιωτάκος και Γ. Ζιάμας, να μεταβούν την Τρίτη 17/1 στον Λ.ΑΓ.Η.Ε. για συνάντηση με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο, ζητώντας εγγράφως, προγραμματισμό για την πορεία των πληρωμών Α.Π.Ε., μέχρι (ημερολογιακά) και τον Αύγουστο 2017. Στο ενδεχόμενο που δεν δοθεί ο έγγραφος προγραμματισμός ή εάν δεν ικανοποιεί τα  προαπαιτούμενα του Δ.Σ., δόθηκε εξουσιοδότηση-εντολή για δικαστική διεκδίκηση τόκων υπερημερίας από τον Λ.ΑΓ.Η.Ε. 
5. Αποφασίστηκε να γίνει κινητοποίηση διαμαρτυρίας στην Αθήνα, με αιτία το θέμα την (μη) πληρωμή των παραγωγών Α.Π.Ε. καθώς και την επιβολή του "τέλους διακοψιμότητας", στις 14 Φεβρουαρίου 2017. Η απόφαση αυτή, συμπεριλαμβάνει έναν "αστερίσκο" που αφορά τις εξελίξεις που θα υπάρξουν μέχρι τις αρχές Φλεβάρη και θα οριστικοποιηθεί πλήρως εκείνη την περίοδο. 
6. Αποφασίστηκε η επανέναρξη εγγραφών στον Π.Σ.Α.Φ., Μελών "υπό Ένταξη", για την τύχη των οποίων θα αποφασίσει η Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο του 2017
7. Αποφασίστηκε η διαγραφή των 36 Μελών, που δεν είναι οικονομικά τακτοποιημένα, τα έτη 2014, 2015, 2016, 2017
Αρκετά από τα παραπάνω θέματα, θα αναλυθούν εκτενώς σε επόμενες αναρτήσεις του afo.gr