Μάιος 2017: Λάρισα, Φάρσαλα, Αλμυρός

ΘΕΣΓΗ ΛΑΡΙΣΑ

ΘΕΣΓΗΕνημέρωση για τις δυνατότητες του Net Metering, πραγματοποίησαν το βράδυ της Πέμπτης, εκπρόσωποι του Πανελληνίου Συνδέσμου Αγροτικών Θεμάτων.
Στο χώρο του Συνεταιρισμού, βρέθηκαν οι Κώστας Σπανούλης και Κώστας Γιωτάκος καθώς και ο επιστημονικός σύμβουλος του Συνδέσμου Γιώργος Καλφούντζος.
Στην ίδια εκδήλωση, τα Μέλη του Συνεταιρισμού ενημερώθηκαν για το νέο πλαίσιο των "ομάδων παραγωγών" από τον μελετητή Ντίνο Μπλιάτσο.
ΘΕΣΤΟ
Ενημέρωση για τις δυνατότητες του Net Metering, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 25/5 στον Συνεταιρισμό Τοματοπαραγωγών της Θεσσαλίας ΘΕΣΤΟ, με έδρα τη Λάρισα.
Πρόεδρος του Συνεταιρισμού, είναι ο Χρήστος Σουλιώτης, από τα ιδρυτικά Μέλη του Συνδέσμου. Την διοίκηση εκπροσώπησαν οι Κώστας Σπανούλης και Κώστας Γιωτάκος, ενώ παραυρέθηκαν και αρκετά Μέλη, όπως ο Πάτροκλος Κωστούλης, ο Θάνος Παπαδημητρίου κ.α.
ΤΟΜΑΤΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Π.Σ.Α.Θ.
  • Σε Φάρσαλα και Αλμυρό, συνεχίστηκαν οι ενημερωτικές συγκεντρώσεις του Συνδέσμου με σημείο αναφοράς το net metering.

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΑ ΦΑΡΣΑΛΑ
Αποσπάσματα από τις τοποθετήσεις των ομιλητών, στην Ενημέρωση στα Φάρσαλα:
  • 1ο: Ο Χρήστος Σουλιώτης, Πρόεδρος του ΘΕΣΤΟ

  • 2ο: Ο Κώστας Γιωτάκος, Γενικός Γραμματέας του Π.Σ.Α.Θ.

  • 3ο: Ο Κώστας Σπανούλης, Πρόεδρος  του Π.Σ.Α.Θ.

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟΝ ΑΛΜΥΡΟ
Το απόγευμα της Τρίτης 30 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε η αγροτική εσπερίδα που συνδιοργάνωσε ο Δήμος Αλμυρού με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αγροτικών Θεμάτων, στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλμυρού, με κύριο θέμα το net metering.

Συντονιστής της εκδήλωσης, ο εντεταλμένος σύμβουλος του Δημάρχου σε ζητήματα Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αριστείδης Καραγεώργος και ομιλητές ο κ. Κώστας Σπανούλης, Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Αγροτικών Θεμάτων και ο κ. Καλφούντζος Παναγιώτης, μέλος του Πανελληνίου Συνδέσμου Αγροτικών Θεμάτων.
NET METERING
Η μείωση του κόστους παραγωγής ρεύματος για όσους ανήκουν στον πρωτογενή τομέα, μέσα από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (φωτοβολταϊκές μονάδες, Net Metering) και οι επενδύσεις στα νέα σχέδια βελτίωσης, είναι τα θέματα που παρουσιάστηκαν και αναλύθηκαν κατά τη διάρκεια της εσπερίδας.

Δόθηκαν από τους ομιλητές απαραίτητες οδηγίες και επισημάνσεις όπως π.χ. ότι οποιοσδήποτε αγρότης επιθυμεί να εγκαταστήσει μονάδες φωτοβολταϊκών και να συμμετέχει στα σχέδια βελτίωσης, θα πρέπει να φροντίσει έτσι ώστε ο λογαριασμός του αγροτικού ρεύματος, να είναι στο όνομά του (με την προϋπόθεση ότι δεν είναι συνταξιούχος), ή στο όνομα κάποιου νεότερου μέλους της οικογένειας που ασχολείται με τον πρωτογενή τομέα.

Σε παρέμβασή του ο κ. Καραγεώργος απευθυνόμενος στους παρευρισκομένους, πρότεινε να τακτοποιήσουν άμεσα το ζήτημα του ρεύματος και να μην αμελήσουν την έκδοση αδείας. Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουν να συμμετέχουν στην προκήρυξη του επιδοτούμενου προγράμματος για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας που αναμένεται να ανακοινωθεί το καλοκαίρι.