Μάρτιος 2016: Περιοδεία σε Μακεδονία και Θράκη

afo.gr

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αγροτικών Φωτοβολταϊκών ΔΕΝ αρκείται στην επίτευξη των "minimum στόχων", αλλά στην πλήρη επαλήθευση των θεωρητικών προαπαιτουμένων, ιδιαίτερα όταν δίνει την ηθική του δέσμευση, έναντι κάποιων αριθμών.  

Αυτό -μεταξύ άλλων- τον έχει κατατάξει στην πρώτη γραμμή δράσης, αφήνοντας έκθαμβους, όσους συναναστρέφονται μαζί του, αλλά και όσους παρακολουθούν απλά τη δράση του, είτε διακατεχόμενοι από θετικά συναισθήματα, είτε από αρνητικά, τα οποία είναι και ιδιαιτέρως ευπρόσδεκτα, διότι προσδίδουν μια πολυχρωμία συναισθημάτων -ένθεν και εκείθεν της νοημοσύνης- ειδικά μετά τα επιτυχή αποτελέσματα των δράσεων, που στην προκειμένη περίπτωση, τυχαίνει (!) να αγγίζουν σε ποσοστό το ...100% !

Πάμε στο ρεπορτάζ....

ΠΟΡΤΑ-ΠΟΡΤΑ, ΣΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ

Περιοδεία σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, πραγματοποίησε Δευτέρα και Τρίτη, επιτελείο του Δ.Σ. του Συνδέσμου, ενημερώνοντας τα εκατοντάδες Μέλη για τη ροή των τελευταίων εξελίξεων. 

ΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΑ

Πιο συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε ενδελεχή παρουσίαση του αγροτικού αγώνα, του τελευταίου εξαμήνου. Με ονόματα και γεγονότα, πληροφορήθηκαν τα εκατοντάδες Μέλη, για τον ρόλο των προσώπων στα μπλόκα, για το πως φτάσαμε στην αποχώρηση των τρακτέρ και για τις επικείμενες εξελιξεις σε ασφαλιστικό και φορολογικό.

Επίσης, αναλύθηκε με απτά παραδείγματα-γεγονότα, ο ρόλος συγκεκριμένων Μέσων-Εφημερίδων στις εξελίξεις, καθώς και οι σκοποί που εξυπηρετούν μεμονωμένοι εκδότες αγροτικών εφημερίδων, οι οποίοι χρησιμοποιούν το αγροτικό κίνημα ως προσωπικό τους βιλαέτι, χειραγωγώντας ή και εκβιάζοντας πρόσωπα.

Είναι γεγονός, ότι με την αναφορά συγκεκριμένων περιστατικών, το ακροατήριο εξαγριώθηκε εναντίον συγκεκριμένων εκδοτών αγροτικών εφημερίδων.

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΕΩΛΟΙ ΕΝΔΟΙΑΣΜΟΙ

Φυσικά, σημαντικό κομμάτι της ενημέρωσης ήταν και η τετελεσμένη πλέον αναχρηματοδότηση των δανείων.

Η έλλειψη ουσιαστικής ενημέρωσης, αλλά και η παραπληροφόρηση -είτε από άγνοια είτε και από σκοπιμότητα όπως διαπιστώθηκε!- λειτούργησε ανασταλτικά για κάποια Μέλη, οι ενδοιασμοί των οποίων διαλύθηκαν παντελώς, μετά την ενδελεχή και ουσιαστική ενημέρωση.

Έτσι, με τη μέθοδο (ακόμα και) "πόρτα-πόρτα", συνθλίβοντας και τους τελευταίους έωλους ενδοιασμούς, η Διοίκηση του Συνδέσμου έλαβε τα συμφωνητικά από δεκάδες αγρότες της Βόρειας Ελλάδας, των οποίων τα δάνεια σε 35-40 περίπου ημέρες θα "τρέχουν" με επιτόκιο 2,2%, με τους όρους και προϋποθέσεις που έχουμε πει κατ' επανάληψη, από τις 10/10/2015 που ξεκίνησε το εγχείρημα.   

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΜΕ ΕΛΑΦΡΟΤΗΤΑ

Στις συγκεκριμένες συγκεντρώσεις ενημέρωσης, διαπιστώθηκε η ανάγκη προσωπικής ενημέρωσης για το αντικείμενο, αφού αποδείχτηκε ότι Μέλη που "τρέχουν" με μια συγκεκριμένη (δευτερεύουσα) ταχύτητα στην τεχνολογία, δεν ήταν δυνατόν να κατανοήσουν το θέμα, στο βαθμό που θα έπρεπε.

Παράλληλα, αποδείχτηκε ότι η ελαφρότητα και η άγνοια με την οποία χειρίστηκαν το αντικείμενο, άτομα που κλήθηκαν να δώσουν την εκτίμησή τους, τις προηγούμενες ημέρες, έπεξε το δικό της ρόλο.

Το χειρότερο όμως είναι, ότι δόθηκαν και στρεβλές εκτιμήσεις από σκοπιμότητα. Ναι, έγινε και αυτό και το γνωρίζουμε από τις 6 Φεβρουαρίου! 

ΚΑΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥΝ

Όπως συμβαίνει πάντα, στο τέλος θα δικαιωθεί η κρίση του Συνδέσμου.

Αυτό έγινε δεκάδες φορές, αυτό θα γίνει και τώρα και ...αυτό θα γίνεται και στο μέλλον.

Τι θα πουν όμως τότε, άτομα που με σκοπιμότητα και δόλο επηρέασαν καταστάσεις;

Τι θα πουν σε ανθρώπους που θα βλέπουν να δάνειά τους, να συνεχίζουν να "τρέχουν" με 10,40% όταν συνάδελφοί τους θα έχουν πλέον μια δανειοδότητηση που θα περικλείεται από όρους αξιοπρέπειας;

Και αυτό, θα συμβαίνει τον Σεπτέμβριο του 2016, τον Απρίλη του 2017, τον Γενάρη του 2018, τον Αύγουστο του 2019, τον Δεκέμβρη του 2020 και ...πάει λέγοντας.

Ακριβώς με τις συνθήκες που περιγράφουμε από τις 10 Οκτωβρίου 2015 !

Η ΕΙΔΗΣΗ: ΤΟ ΔΟΣΟΛΟΓΙΟ, ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ

Στο θέμα της αναχρηματοδότησης όμως, οι ουσιαστικές λεπτομέρειες συνεχίζουν να "ζυμώνονται", με στόχο να γίνουν ακόμα μεγαλύτερες βελτιώσεις, υπέρ των Μελών.

Έτσι, τις επόμενες ημέρες η Διοίκηση, που συνεχίζει εξαντλεί τα περιθώρια βελτίωσης της συμφωνίας, θα καταθέσει πρόταση στη χρηματοδότρια εταιρία, ώστε το κάθε Μέλος να μπορεί να επιλέγει την δόση που επιθυμεί να έχει και όχι την δόση που αντιστοιχεί στο υπόλοιπο του δανείου του!

Αυτό, θα βελτιώσει την ρευστότητα του δανειολήπτη, αλλά και τις επενδυτικές προθέσεις που έχουν αρκετά Μέλη.

Όμως, η ώρα της επιλογής των δόσεων -αφού εγκριθεί αυτός ο τρόπος αποπληρωμής από την χρηματοδότρια εταιρία- αναμένεται να μας απασχολήσει μετά τις 15 Μαρτίου.

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ

Σήμερα Τσικνοπέμπτη, η Διοίκηση του Συνδέσμου, που συνεχίζει τον ...υπέρ πάντων αγώνα προσωπικής ενημέρωσης τωνΜελών ανά τη χώρα, θα βρίσκεται στο Ναύπλιο, στο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου, ώρα 17.30'

Καλούνται τα Μέλη από όλη την Πελοπόννησο να βρίσκονται εκεί, με τις συμβάσεις υπογεγραμμένες κα θεωρημένες (γνήσιο υπογραφής), για να λάβουν ενημέρωση χωρίς στρεβλώσεις και για να απαντηθούν πλήρως οι 2-3 συνήθεις ενδοιασμοί που υπάρχουν.

Το τρένο της αναχρηματοδότησης περνάει μία φορά και θα πρέπει ο καθένας μόνος του να επιλέξει την επιβίβαση ή την μη επιβίβαση, διότι θα αποδειχθεί στο άμεσο μέλλον, ότι οι κρίσεις και νουθεσίες κάποιων "ειδημόνων", ήταν απλώς ...τουφεκιές.  

Σε κάθε περίπτωση, αντιμετωπίζεται με απόλυτο σεβασμό η προσωπική επιλογή των Μελών, αρκεί να είναι ...προσωπική.