21/3/2016: Σύσκεψη με την ηγεσία της ΡΑΕ

NET METERING

Στα γραφεία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, βρέθηκαν τη Δευτέρα, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Κώστας Σπανούλης και ο Γεν. Γραμματέας  Κώστας Γιωτάκος οι οποίοι έθεσαν μια σειρά θεμάτων προς επίλυση, στο ζήτημα του αγροτικού Net Metering.
Στον Πρόεδρο της Ρ.Α.Ε. κ. Νίκο Μπουλαξή, οι εκπρόσωποι του Π.Σ.Α.Φ. έθεσαν τεχνικά ζητήματα, που στέκονται εμπόδιο στην ουσιαστική δρομολόγηση της "αυτοκατανάλωσης".
ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΥΛΑΞΗΣ
Το virtual net metering, η νομοθεσία για τη γη υψηλής παραγωγικότητας, αλλά ακόμα και το κόστος διασύνδεσης (ΔΕΔΔΗΕ) ήταν μερικά από αυτά.
Ο κ. Μπουλαξής και οι τεχνικοί συνεργάτες της Ρ.Α.Ε. άκουσαν τις επισημάνσεις του Συνδέσμου και η εκτίμηση που απορρέει από τη σύσκεψη είναι ότι θα αποτελέσουν την βάση των επόμενων ενεργειών ΡΑΕ και ΥΠΕΝ.
ΡΑΕ
ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
Το μεσημέρι της Δευτέρας, οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου βρέθηκαν στο Υπουργείο Ενέργειας, όπου σε σύσκεψη με την κ. Παπαδογιάννη, επισημάνθηκαν οι προτεινόμενες νομοθετικές παρεμβάσεις, ώστε το Net Metering να αποκτήσει "ελκυστικό χαρακτήρα απόσβασης" και να μην μείνει ως μια παρέμβαση του Κράτους, με μηδαμινές πιθανότητες εφαρμογής.
Και στο  ΥΠΕΝ η ανταπόκριση στις προτάσεις ήταν πολύ θετικές.
karditsalive.net


ΚΩΣΤΑΣ ΓΙΩΤΑΚΟΣ:
ΝΑ ΔΟΜΗΘΕΙ ΣΩΣΤΑ
Δηλώσεις για τη σύσκεψη στη Ρ.Α.Ε. παραχώρησε στο karditsalive.net (δες εδώ το σχετικό θέμα) ο Γραμματέας Κώστας Γιωτάκος (δεξιά)