16/4/2016: Συνάντηση Μελών στη Θεσσαλονίκη

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΙΑΚΑΣΣυνάντηση με την παρουσία 30 περίπου Μελών πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 16/4 στην πλ. Ναυαρίνου στη Θεσσαλονίκη.

Η συνάντηση, οργανώθηκε από τον κ. Γ. Σιάκα (φωτό δεξιά) την "τελευταία στιγμή" με ενημερωτικό mail που στάλθηκε στα Μέλη της συμπρωτεύουσας το μεσημέρι του Σαββάτου, λίγες μόνο ώρες πριν την πραγματοποίησή της.
Από τη διοίκηση παρευρέθηκαν οι Κώστας Σπανούλης και Κώστας Γιωτάκος, οι οποίοι ανέλυσαν τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο των Α.Π.Ε.

ΧΑΛΚΕΥΜΕΝΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ
Το στοιχείο που κυριάρχησε στη συζήτηση, ήταν η είδηση-εκτίμηση που έριξαν στο τραπέζι οι εκπρόσωποι της Διοίκησης, σύμφωνα με τους οποίους στο επόμενο διάστημα θα υπάρξει μια χαλκευμένη (ακόμα μεγαλύτερη) καθυστέρηση στο θέμα των πληρωμών, οι οποίες αναμένεται στα μέσα Ιουνίου να έχουν ξεπεράσει αρκετά τους πέντε μήνες ή και να αγγίξουν τους έξι μήνες!

Αναλύθηκε ο τρόπος που θα προκύψει η καθυστέρηση, ο απώτερος στόχος αυτής της χαλκευμένης καθυστέρησης καθώς επίσης και ποια μέρη της Ενέργειας αναμένεται να ευνοηθούν από αυτό το γεγονός.

Ο Κώστας Σπανούλης αποκάλυψε ότι ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα, ο Π.Σ.Α.Φ. έχει δώσει σε εξειδικευμένη επιστημονική ομάδα τεχνοκρατών, εντολή ανάλυσης και διερεύνησης  "εξειδικευμένων αριθμών" και "προβλέψεων" που κυκλοφόρησαν σε επίσημα δελτία το τελευταίο διάστημα.

Από την "πρώτη ματιά" πάντως, φαίνεται ότι "επίσημες αναλύσεις" οι οποίες βασίζονται στην γνωστή τεχνοκρατική αριθμολαγνεία της Ενέργειας, έχουν διαμορφωθεί σκόπιμα με τέτοιο τρόπο, ώστε να προκύψουν εκ νέου προβλήματα και να δοθεί άλοθι σε επικείμενες ...σπασμωδικές αποφάσεις.

ΤΟ 2016 ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ 2013
Σε κάθε περίπτωση, το 2016 δεν είναι 2013. Αυτό σημαίνει ότι ενώ το 2013 μαγειρεύτηκαν αποφάσεις, πιάνοντας εξαπίνης τον νεοϊδρυθέντα Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αγροτικών Φωτοβολταϊκών, με αποτελέσματα καταστροφικά (έτος 2014) τα οποία βιώνουν 2.500 αγρότες, σήμερα τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά:
  • Ο Σύνδεσμος (επιτέλους!) οργανώθηκε και είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει την κάθε πρόκληση, που θα προέρχεται από τους τιμητές της χαλκευμένης αριθμολαγνείας
Ο ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Στη συνάντηση επίσης, έγινε εκτενή αναφορά, στο ρόλο που έπαιξε κατάπτυστος εκδότης κατάπτυστης εφημερίδας, ο οποίος το χειμώνα με κατάπτυστα "ειδησεογραφικά άρθρα" επιχείρησε να σπιλώσει το Σύνδεσμο.
Άπαντες οι παρευρισκόμενοι, συμφώνησαν ότι η ενορχηστρωμένη επιχείρηση λάσπης του κατάπτυστου εκδότη, είναι ανυπερθέτως κατάπτυστη και καταδικαστέα από τους αγρότες.

ΠΟΡΤΑ - ΠΟΡΤΑ, ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ

Η ατμόσφαιρα που επικράτησε στη συνάντηση, έδειξε και απέδειξε για μια ακόμα φορά την απλώχερη ζεστασιά με την οποία αγκαλιάζουν τα Μέλη, την φιλοσοφία και την αγωνιστικότητα του Συνδέσμου.
Μπήκαμε σε μια κρίσιμη καμπή, η οποία ξεκίνησε εδώ και πολλές εβδομάδες με την ενορχηστρωμένη διοχέτευση χαλκευμένων αριθμών.

Παράλληλα με την αναμονή πορίσματος από την επιστημονική ομάδα (όπως αναφέραμε παραπάνω), ο Σύνδεσμος μετά το Πάσχα θα οργώσει ξανά όλη τη χώρα. Είναι πιθανό, η εκστρατεία που θα γίνει, να ξεπεράσει σε σύγκριση, τον αριθμό όλων των συγκεντρώσεων που έχουν γίνει μέχρι σήμερα.
Δηλαδή, θα υπάρχει προσωπική πληροφόρηση για αριθμούς και προθέσεις, πόρτα-πόρτα, σε όλη τη χώρα!

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ Α.Π.Ε.
Την Κυριακή σε πολύ καλό κλίμα, πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη συνάντηση και με εκπροσώπους παραγωγών Α.Π.Ε.

Στη συνάντηση -την οποία διοργάνωσαν οι Πέτρος Τσικούρας και Γιάννης Παπακυριακού- ανταλάχθηκαν απόψεις και διατυπώθηκαν προβληματισμοί για μικρά και μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί.

Αποφασίστηκε, οι συναντήσεις αυτές να γίνονται ανά διαστήματα, ώστε να υπάρχει μια μόνιμη εποικοδομητική επαφή των εκπροσώπων των παραγωγών, για το κοινό όφελος.
Σχετικό Δελτίο Τύπου, θα εκδοθεί από τους εκπροσώπους των παραγωγών, τις επόμενες ώρες.