12/7: Σύσκεψη με Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης στη Λάρισα

κωστασ σπανουλησ

Με ευρεία συμμετοχή, πραγματοποιήθηκε το πρωί, η αγροτική σύσκεψη φορέων και αγροτών στη Λάρισα, με την παρουσία του κ. Αποστόλου.
Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν και δεκάδες Μέλη του Συνδέσμου, μεταξύ αυτών οι:
Κώστας Σπανούλης, Γιώργιος Ζιάμας, Κώστας Γιωτάκος, Αποστόλης Μπίλλης, Χρήστος Λαγόπουλος, Γιάννης Τσιτόγλου, Χρήστος Σουλιώτης και άλλοι...
Στην παρέμβασή του, κ. Σπανούλης έθεσε 3 θέματα στον Υπουργό:
  • Η καταβολή των χρημάτων στους αγρότες της Θεσσαλίας που δεν πληρώθηκαν από τα γεωργοπεριβαλλοντολογικά προγράμματα με κυριότερη αιτία την "λάθος εκτίμηση" των γεωχωρικών δεδομένων από τους δορυφόρους.
  • Την προκύρηξη νέου Περιβαλλοντολογικού προγράμματος, "εξαέρωσης της αμμωνίας".
  • Την προκύρηξη "φατς τρακ" σχεδίων βελτίωσης, για τα έργα Net Metering.
Σημειώνουμε, ότι για τα δύο τελευταία θέματα, ο Σύνδεσμος εδώ και πολλούς μήνες (προ του Δεκεμβρίου 2014), έχει καταθέσει ολοκληρωμένες μελέτες και σχέδια στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ
Συνέντευξη στον Χρήστο Αθανασιάδη, μετά τη σύσκεψη της 12/7/2016ΛΑΡΙΣΑ
Ουδέτερο πρόσημο θα μπορούσε να βάλει κάποιος στην αγροτική σύσκεψη της Λάρισας. Ο κ. Αποστόλου δεν δεσμεύτηκε για τον χρόνο πληρωμής των συντριπτικά περισσότερων εκκρεμοτήτων που έχουν οι φορείς προς τους αγρότες.
Εάν θα έπρεπε να να βρούμε κάτι θετικό από την επίσκεψη, αυτή ήταν η ...ίδια η επίσκεψη, όπου διατυπώθηκαν -για μια ακόμα φορά-  προθέσεις.

Τα ερωτήματα είναι τρία:
- Αρκούν οι προθέσεις;
- Θα πάρουν σάρκα και οστά;
- Πότε θα πάρουν σάρκα και οστά;

ΓΕΜΑΤΗ Η ΑΙΘΟΥΣΑ
Η αίθουσα γέμισε, σε μια πολύωρη συζήτηση με πολλές τοποθετήσεις με χαρακτηριστικότερη αυτή του αγροτοκτηνοτρόφου κ. Παλάσκα
Λεκτική ένταση με τον Υπουργό, υπήρξε στην επιμονή του Κώστα Σπανούλη για άμεσο προγραμματισμό των Σχεδίων Βελτίωσης, στα οποία θα συμπεριληφθεί το Net Metering.