Οκτώβριος 2017: Ρεπορτάζ από την μετάβαση του Συνδέσμου, στο Μπάρι της Ιταλίας


ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΣτην φωτογραφία δεξιά, ένα πλάνο από το Διοικητικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε εν πλώ (!) στις 15/10 κατά την επιστροφή της αποστολής του Συνδέσμου από την Ιταλία.
Διακρίνονται από αριστερά προς δεξιά οι:
Δημ. Σχινάς (Αργολίδα), Γιώργος Ζιάμας (Λάρισα), Κώστας Σπανούλης (Λάρισα), Κώστας Γιωτάκος (Καρδίτσα), Γρηγόρης Βουρσούκης (Θεσσαλονίκη), Στέργιος Δημητσάκης (Κιλκίς), Νίκος Βουνάσης (Σπάρτη), Μαν. Ίμπας (Πέλλα), Βασ. Στεργιούλας (Πέλλα), Δημ. Δημογιάννης (Φθιώτιδα), ενώ απουσιάζουν από τη φωτό οι παρόντες (μετέπειτα) στο Δ.Σ.: Γρηγ. Τζαμαλής και Χρήστος Λαγόπουλος.
Το σύνολο 12 άτομα. Εν πλω!
Συζητήθηκαν και πάρθηκαν αποφάσεις για σημαντικά θέματα, σε κάποια εκ των οποίων αναφερθήκαμε ήδη, ωστόσο σήμερα -έστω κι αν πέρασαν δύο εβδομάδες- θα κάνουμε μια πιο εκτενή αναφορά.
1. Συζητήθηκε και αποφασίστηκε η εκ εκ νέου δικαστική "στήριξη" προς τον Λ.ΑΓ.Η.Ε., σε περίπτωση που απαιτηθεί νέος γύρος δικαστικού αγώνα για τις πληρωμές των παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας.
Συνοπτική ανάλυση από το afo.gr: Στο επόμενο διάστημα θα εκδικαστούν οι σχετικές υποθέσεις και το ερώτημα είναι: Πως θα συμπεριφερθούν οι υπόχρεοι προς τον Λ.ΑΓ.Η.Ε. αφού θα "ξεμπλέξουν" με τα τρέχοντα δικαστικά θέματα. Στο ενδεχόμενο αυτό, ο Σύνδεσμος έχει λάβει ήδη τις αποφάσεις του.
2. Στο θέμα της Διακοψιμότητας, ζητείται η κατάργηση του μέτρου από τους αγρότες και η επιστροφή των χρημάτων που καταβλήθηκαν από τους παραγωγούς, μέρος των οποίων καρπώθηκαν οι βιομήχανοι.    
Σχόλιο afo.gr: Σύμφωνα με τις ενδείξεις το πιθανότερο είναι η απεμπλοκή των παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας από την Διακοψιμότητα με "Ευρωπαϊκή ώθηση", ενώ θυμίζουμε ότι στις 12/12/2017 εκδικάζεται η προσφυγή του Π.Σ.Α.Φ. στο Συμβούλιο της Επικρατείας
3. Από πολλά Μέλη ζητήθηκε να αναλάβει ο Σύνδεσμος πρωτοβουλίες σε θέματα που αφορούν την συντήρηση των πάρκων καθώς και την -σε πολλές περιπτώσεις- χρονοβόρα παροχή ανταλλακτικών. Το θέμα θα απασχολήσει τον Π.Σ.Α.Φ. στο άμεσο μέλλον.   
4. Από τους εκπροσώπους του Ν. Πέλλας, εκφράστηκε η διάθεση για την οργάνωση της φετινής Γ.Σ. στην περιοχή τους.
Σχόλιο afo.gr: Σχετικές ανακοινώσεις, θα γίνουν στις 17/11/2017

5. Ενημερώθηκε το Δ.Σ. για τις εξελίξεις στο θέμα του Υποκαταστήματος καθώς και για το γεγονός ότι σε κάποιες περιπτώσεις ήδη έχουν επιστραφεί και χρήματα, που αδίκως καταβλήθηκαν. 
6. Έγινε ο ουσιαστικός απολογισμός της τριήμερης επίσκεψης στην έκθεση agrilevante.

Η ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ
Ρεπορτάζ για την μετάβαση του Συνδέσμου στο Μπάρι, φιλοξενεί το Σάββατο 4/11 η εφημερίδα "Αγροτική Έκφραση":

ΙΤΑΛΙΑ